Ervaringen van cliënten

Mijn ervaringen met cranio sacrale behandeling

Eind januari 2015 ben ik keihard op mijn achterhoofd gevallen, achterover geklapt in de sauna doordat ik uitgleed. Ik viel helaas precies met mijn achterhoofd op de rand van de eerste trede van een trap. Het was meteen duidelijk dat ik een flinke hersenschudding had en ik had weken nodig om überhaupt weer tot enige actie in staat te zijn. Ik had een strakke band om mijn hoofd, hoofdpijn, druk in het hoofd, pijn op en vanuit de plek op mijn achterhoofd waarop ik gevallen was en was zoooo moe. Ik kon niet goed denken, me slecht concentreren en mijn ogen wilden eigenlijk alleen maar dicht zijn. Na ruim een maand, toen het ergste voorbij was en ik weer auto kon rijden, een klein stuk althans, ben ik naar een orthomanuele arts gegaan. Nek- en rugwervels waren behoorlijk verschoven en de platen van mijn schedel ook. Na meerdere pijnlijke behandelingen knapte ik weer wat meer op maar had nog vrij ernstige klachten, waaronder moeheid en druk in mijn hoofd, concentratieproblemen, zeer prikkelovergevoelig en vermoeide ogen. Contact met anderen was maar heel kort mogelijk. Van een docent kreeg ik toen de tip om voor het laatste stuk een cranio sacrale behandeling te laten doen en ben ik gaan zoeken. Ik kwam uit bij Franca Brullemans in Leusden, voor mij goed bereikbaar. Ik denk dat ik ergens in mei of juni mijn eerste afspraak had. Tijdens het intakegesprek en bij de behandelaar en in haar behandelruimte voelde ik me op mijn gemak en al meteen serieus genomen. Ik ben gaan liggen en ze begon bij mijn voeten. Ik raakte ontspannen. Toen ging ze achter mijn hoofd zitten en zorgvuldig nam ze mijn hoofd in haar handen. De plek waarop ik gevallen was deed altijd nog pijn en ging nu nog meer pijn doen. Dat zei ik ook. Ze vroeg of ik verschil voelde tussen links en rechts en dat was heel duidelijk zo. Het was alsof ze me links niet aanraakte, een soort leegte. Rechts voelde ik mijn hoofd in haar hand rusten. Ze legde uit dat door de klap een deel van mijn hersenen en wat er omheen en bij zit naar voren en links mijn hoofd in was geklapt. Ze vroeg me mijn hersenen uit te nodigen weer hun oorspronkelijke plek en ruimte in te nemen. Zij zou dat ook doen. Het was wonderbaarlijk !! Na een tijdje voelde ik zo de linkerkant landen in haar hand, de pijn was minder en nadat we het "sprinklersysteem" hadden aangezet en zij een van de vochtafvoerbuisjes had rechtgetrokken, allemaal vanuit energie of gedachtenkracht?, werd het in en om mijn hoofd heel stralen wit en ruim. Dat was zo bijzonder. Sinds lange tijd voelde ik geluk in mij.

Na deze eerste bijzondere en wonderlijke sessie ben ik nog enkele keren voor behandeling geweest. Zo spectaculair was het daarna niet weer, maar elke keer voelde ik me tijdens en na de behandeling beter, helderder. De pijn en druk en vermoeidheid namen af.

Ik ben zo enthousiast dat ik heb afgesproken dat ze mij begeleidt als ik straks een zware operatie moet ondergaan.

Ik heb al tegen heel veel mensen in mijn omgeving met bepaalde klachten aangeraden deze behandeling te gaan doen.
Grote dank.


Franca,
Dankjewel voor je liefdevolle begeleiding in 2015! Het is alsof je mij, met je steun en helderheid, een weggetje laat zien dat mij begeleidt naar de Plek waar ik echt thuis hoor. Een plek, terug naar het kind zijn van mijn ouders (ook al voel ik mij daar nog wat vreemd en verward). Ik ga in 2016 graag verder met jou kijken , op weg naar meer ruimte, eigenheid en blijheid!

Wendy


In de laatste opstellingsessie kon ik eindelijk echt terug geven aan mijn moeder wat ik zo lang als vanzelfsprekend op mijn schouders had genomen. Nu besef ik, dat ik ’t nodig had, dat een ouder iemand (jij dus ☺ ), me vanuit een onderbouwde theorie a.h.w. |’toestemming” gaf om anders naar de dingen te kijken. Maar het klopt wel!! Ik heb meer ruimte gekregen voor mijn eigen leven. Sindsdien gebeuren er prachtige dingen in het contact met mijn moeder, alsof ze me nu pas echt kan zien als haar dochter..... dat ontroert me. Daarnaast lijkt ’t alsof mijn echte leven nu pas echt begint, als autonome vrouw.... het bruist en sprankelt. Ik voel me zoveel blijer en steviger, alsof er een last van me af is gevallen. Ik vind systemisch werk echt geweldig, het brengt je zo snel bij de kern waar ’t eigenlijk om draait.....

Susan


Een tijdje geleden ben ik bij Franca Brullemans gekomen met aanhoudende klachten. Deze betroffen oa trauma's die zich in het lichaam hadden vastgezet en emotionele blokkades, die ik cognitief wel kon duiden, maar waardoor ik toch niet verder kwam in mijn dagelijks leven, deze bleven in de weg zitten.

Dmv een aantal Cranio Sacraalbehandelingen, afgewisseld met familie-opstellingen, kwamen wij steeds weer een laagje dieper en tot de ware kern- en knelpunten, de pijnplekken en kwetsuren. De combinatie van in gesprek gaan, opstelling en behandeling met Cranio werkte enorm goed en heeft echt zeer veel ruimte in mijzelf, maar ook in mijn lichaam gecreëerd. Zo ben ik nu van mijn lage onderrugklachten af en voel ik mij veel lekkerder in mijn vel, letterlijk en figuurlijk.

De familie-opstellingen waren soms pittig en confronterend, maar to the point! Franca kan zeer snel tot de kern gaan met je, niet altijd even makkelijk, maar wel zo heilzaam! Er werden spijkers met koppen geslagen en uiteindelijk heb ik hierdoor enorme stappen gemaakt. Ook is de begeleiding buiten het consult om ook prima, als het even niet gaat, of je hebt vragen of loopt ergens tegenaan, dan kun je Franca altijd mailen voor goed advies!

Yvonne