Home overfranca » als systeembegeleider

Franca als uw systemeembegeleider

In 2003 begon ik de opleiding Systemisch Werk bij het Phoenix Instituut in Utrecht, die ik in het voorjaar van 2004 succesvol afrondde. Ik was blij met de feedback aan het eind van de opleiding met betrekking tot mijn ontwikkelde kwaliteiten: "bij jou ligt het simpel; je hébt het gewoon".

Ik verloor mijn hart aan dit fascinerend fenomeen in de jaren negentig, toen het nog nauwelijks bekend was. Ik volgde allerlei workshops en stond ontelbare malen als representant in opstellingen met een grote diversiteit aan doelstellingen.

In het kader van mijn persoonlijk proces en professionalisering, werkte ik ook mijn eigen levensgeschiedenis uit met o.a. opstellingen en volgde de opleiding tot systeembegeleider. Daarop volgde de opleiding Systemisch Werk en Karakterstructuren, waarbij gekeken wordt naar de verschillende overlevingsstrategieëen van mensen. In 2010 deed ik de vervolgopleiding Relatie als Spiegel van de ziel, waarbij systemisch gewerkt wordt met (echt)paren.Naast het werken met opstellingen in de ruimte, gebruik ik mijn kennis steeds vaker om ook in individuele sessies te werken met opstellingen.

Ik ben ervan overtuigd dat een goede systeembegeleider werkt in dienst van het (familie)systeem. Ik vind het "oog hebben voor en het begeleiden van het therapeutisch effect op de cliënt" van essentieel belang. Het werken met opstellingen ervaar ik als een roeping: probleemoplossend werken met behulp van een in iedereen aanwezige diepe en deels onbewuste zielslaag. Zorgvuldigheid, veiligheid en respect voor de cliënt staan voor mij op de eerste plaats.