Home systemisch » intervisiegroepen

Aanbod voor intervisiegroepen.

Ook voor intervisiegroepen is het nu mogelijk om je deskundigheid te vergroten onder leiding van Franca, vanuit het gedachtengoed van Systemisch Werk volgens Hellinger. (voor toelichting over systemisch werk klik hier)
Daarvoor zijn er twee opties:

1. Leren werken in 1 op 1 sessies met systemische interventies.

In een tweedaagse workshop leer je om voor je cliënt zichtbaar te maken welke effecten vanuit het gezin van herkomst nu nog een rol spelen in het dagelijks leven. Je maakt kennis met de theorie van de voornaamste principes die de grondslag vormen van het systemisch werk. Daarbij leer je verschillende werkvormen toe te passen die je cliënt laat ervaren – op de diepe laag - wat er speelt EN kan de eerste stap worden gezet op weg naar heelheid en oplossing uit de “verstrikking”. Je oefent met je collega’s aan de hand van je eigen proces en ervaringen die meespelen vanuit jouw systeem van herkomst: je familie.

Praktische informatie

Als groep zorgen jullie voor een ruimte waar gewerkt kan worden. Ook eten en drinken wordt geregeld of verzorgd door de groep. We werken dag 1 van 10 tot 1700, van 1930 tot 2100 en van 900 tot 1600 u op dag 2. Minimaal 5/6 personen. Afhankelijk van afstand en kosten overnachtingsmogelijkheid kost deze tweedaagse tussen 1800 en 2000 euro. Kosten voor de ruimte en catering zijn voor de groep.

2. Inzichten verwerven over eigen proces, thema’s en valkuilen d.mv. familie-opstellingen.

Als professional is het goed om van tijd tot tijd naar jezelf en je werkwijze te kijken........
Gedurende 1 (of 2) daagse workshop wordt gewerkt met thema’s die ingebracht worden door de deelnemers uit de groep. Waar loop je tegen aan, met welke cliënten (karakterstructuren) heb je moeite? Welke thema’s zijn een issue voor jou? Wat speelt tussen jou en je cliënt? Iedere vraag wordt uitgewerkt in een opstelling, die zichtbaar en voelbaar maakt wat er speelt en waar de oorzaak ligt. In de meeste gevallen is het mogelijk om ook een of meerdere stappen te zetten waardoor er ruimte komt m.b.t. het aandachtspunt. Tijdens zo’n dag kunnen 5 a 6 opstellingen worden neergezet. De workshop kan worden uitgebreid met theorie over systemisch werk, eventuele bijpassende ervaringsoefeningen.
Ook kan gewerkt worden met karakterstructuren, in overleg kan het programma op maat worden ingevuld.
Bij groepen groter dan 6 is minstens een tweedaagse nodig als iedereen een thema wil inbrengen.

Praktische informatie

Als groep zorgen jullie voor een ruimte waar goed gewerkt kan worden. Ook eten en drinken wordt geregeld of verzorgd door de groep. Bij een 1 daagse wordt gewerkt van ong. 930 tot 1730. In overleg kan uitgebreid worden met een stukje avondprogramma. Minimaal 6 personen. Afhankelijk van de afstand en zonder overnachting kost een 1 daagse workshop in deze vorm 800 euro (zonder avondprogramma). Voor uitbreiding met avondprogramma, theorie of meerdaagse met meer dan 6 opstellingen vraag een programma op maat met prijsopgave.

Terug naar boven | terug naar systemisch werk