Home therapie » Gesprekstherapie

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie gaat dieper dan coaching. Bij coaching gaat het om uzelf verbeteren, meer halen uit uzelf en/of nieuwe vaardigheden aanleren of uitbreiden. Bij therapie gaat het erom dat u meer uzelf wordt. In uw jeugd loopt u de eerste “krassen op uw ziel” op. Dat hoort er ook bij, hoe liefdevol ouders ook zijn. Als kind ontwikkel je daardoor strategieën en maskers waarmee je jezelf overeind houdt in het leven. Ook als de wereld groter wordt dan vader en moeder, richten we ons steeds meer op dat wat verwacht wordt van jou. De ene persoon past zich daaraan juist aan, de ander gaat in verzet. Het ene kind sluit zich af, waar de ander juist te ver open gaat, te weinig eigenheid ontwikkelt. Als volwassene neemt u de conclusies en strategieën uit uw jeugd vaak nog mee in hoe u het dagelijks leven vorm geeft. In veel gevallen gaat dat heel lang goed, tot op een moment blijkt dat deze keuzes u belemmeren of erg veel moeite en energie kosten. Soms geeft dat alleen een vervelend gevoel en in een aantal gevallen veroorzaakt het ook – psychosomatische – fysieke klachten. Voor dat laatste is het stuk over craniosacraal therapie bedoeld.

Gesprekstherapie omvat alle facetten van het leven en uw persoonlijke ontwikkeling. Daarin houd ik u een spiegel voor over uw eigen aandeel en gaat u op zoek naar de onderliggende oorzaken. Daaruit volgt dat u meer leert over uzelf, uw verlangen en wat u werkelijk wilt uit de grond van uw hart. Soms is het nodig de weg een stuk terug te volgen naar het ontstaan van de strategie, zodat u bewust wordt en begrip krijgt waarom u doet wat u doet. Daarna kunt u zichzelf corrigeren en leren welke manier van leven beter bij u past. Doordat dit “van binnen uit” komt en wordt geleerd, kost het altijd minder energie. U wordt authentieker, vitaler en geniet meer van het leven. U neemt meer uw plek in het leven vanuit uzelf, degene die u bedoeld bent te zijn. Dit kan een intensieve, maar ook zeer boeiende en prachtige reis zijn. Ik ga graag met u op weg en licht u bij als het donker wordt.......

Ook bij gesprekstherapie werk ik ervaringsgericht, dat wil zeggen dat u ook voelt waar u over praat of dat systemisch werk hierin wordt opgenomen. Gesprekstherapie kan als los traject of in combinatie met craniosacraaal therapie gevolgd worden.

Heeft u vragen of wilt u (vrijblijvend) een afspraak maken? Neem contact op!