Home therapie » Relatietherapie

Relatietherapie

Ook op relationeel gebied kan therapie u verder helpen in uw communicatie met uw partner. U krijgt zicht op uw eigen oude en ingesleten patronen, die leiden tot miscommunicatie en verwijdering. Verder wordt u zich bewust van uw kijk op uw relatie en op uw partner. Stemt dat overeen met de relatie die uw partner wil en klopt uw waarheid over uzelf en uw partner met de realiteit?

Daarbij kijk ik ook naar de gezinnen waarin u en uw partner zijn opgegroeid. Vaak ontstaan daar gedragspatronen tussen ouders en kinderen, die in volwassenheid herhaald worden met een liefdespartner. Dat wat u onvoldoende verwerkt heeft in de eerste relaties van uw leven, speelt ook in uw latere leven - meestal onbewust - nog een grote rol. Door meer licht te werpen op wát u doet en hóe u dat doet, ontstaan meestal al snel nieuwe keuzes en van daaruit meer mogelijkheden voor ander gedrag dat een meer gewenst resultaat oplevert. Uw relatie wordt meer volwassen. Dat blijkt uit liefdevollere, opener communicatie en een betere relatie, waarbij ook overige contacten in uw omgeving gunstig beïnvloed worden.

Op welk gebied de knelpunten zich ook voordoen, u kunt ook hier kiezen voor een meer mentale of meer ervaringsgerichte, systemische aanpak.

Hoewel gesprekstherapie bij All about you door veel verzekeraars vergoed wordt, geldt dit niet voor alle verzekeraars. Check dus altijd welke voorwaarden voor u gelden als u niet voor verrassingen wil komen staan.EN helaas vinden alle verzekeraars dat relatietherapie niet voor vergoeding in aanmerking komt.

Heeft u vragen of wilt u (vrijblijvend) een afspraak maken? Neem contact op!